Moscato D’Asti DOCG – Demarie – Piemont

Off

Szczep – 100% Moscato bianco.
Uprawa – Canelli, Asti oraz Strevi.
Lekka maceracja w celu zachowania pełnego smaku winogron. Częściowa fermentacja w stalowych zbiornikach przy kontrolowanej temperaturze. Następnie wino jest filtrowane i przechodzi ponowną fermentację. Najlepiej wypić w rok po zbiorach. W barwie lekko żółtawe ze słomkowymi refleksami. Zapach owocowy z nutami miodu, szałwii oraz piżma. W smaku słodki, owocowy, bardzo winogronowy. Najlepiej podawać z makaronami oraz deserami  w temperaturze 6°C. Alk. 5%.

Birbet – Demarie – Piemont

Off

Szczep – 100% Brachetto of Roero.
Uprawa – wzgórza Roero.
Częściowa fermentacja w stalowych zbiornikach przy kontrolowanej temperaturze. Następnie wino jest filtrowane i przechodzi ponowną fermentację. Najlepiej wypić w rok po zbiorach. Kolor – wiśniowa czerwień. Zapach truskawkowo-malinowy z akcentami czarnej porzeczki. Słodki aczkolwiek nie nudny. Mocno owocowy. Wzmocniony intensywnym gazem. Najlepiej podawać z deserami w temperaturze 6°C. Alk. 6,5%.

Roero Arneis DOCG V.S.Q.P.R.D. Extra Brut – Demarie – Piemont

Off

Szczep – Arneis 100%.
Winogrona zebrane w Piemoncie ze wzgórz Roero.
Winifikacja – zbiór ręczny, alkoholowa fermentacja w kontrolowanej temperaturze w stalowych pojemnikach. Ponowna fermentacja następuje w butelkach, po uprzednim dodaniu drożdży i cukru. Leżakuje przez 18- 24 miesięcy w butelkach. Kolor jasny, słoneczny ze słomkowo żółtymi i zielonymi refleksami. Aromat świeżych owoców z wyczuwalnymi nutami brzoskwini, rumianku i moreli. Odczuwalny chlebowy zapach. Smak intensywny, zharmonizowany o długim finiszu. Przystawki, ryby oraz drób. Alk. 13%.